Βραβείο εργονομίας για το νέο SsangYong Rexton
May 4, 2017
H SsangYong στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2017»
November 9, 2017

H SsangYong δοκιμάζει το αυτόνομο Tivoli

H SsangYong ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια δοκιμών για ένα μοντέλο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που βασίζεται στο Tivoli.

Στα πλαίσια του προγράμματος για την εμπορευματοποίηση της αυτόνομης οδήγησης μέχρι το 2020, η SsangYong, από το 2014, ξεκίνησε να επενδύει στην εξέλιξη και κατασκευή αυτόνομων οχημάτων.

Το SsangYong Korando είναι το πρώτο μοντέλο της SsangYong που χρησιμοποιήθηκε επιτυχημένα, το 2015, για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης, εκτελώντας χωρίς οδηγό τις διαδικασίες μεταβολής ταχύτητας σε ανοιχτό δρόμο, αλλαγής πορείας σε καμπές, αποφυγής εμποδίων, καθώς και άλλες δοκιμασίες.

Σήμερα η SsangYong έχει πλέον εξασφαλίσει τις τεχνολογίες που επιτρέπουν στο μοντέλο δοκιμών που βασίζεται στο Tivoli, να αλλάζει αυτόνομα λωρίδες, να διατηρεί απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και να προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό όταν ένα εμπόδιο εντοπίζεται στο δρόμο μπροστά του.

H SsangYong προετοιμάζεται να δοκιμάσει το πρωτότυπο μοντέλο, που είναι προορισμένο για το 3ο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, σε συνθήκες πλήρως ανοιχτού δρόμου, έξω, πλέον, από την πίστα.