Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη SsangYong
April 19, 2016
Διεθνές βραβείο τεχνολογίας για τη SsangYong
April 19, 2016

H SsangYong στην 86η Έκθεση Γενεύης

Η SsangYong στην 86η Έκθεση της Γενεύης με το νέο της crossover, XLV και το concept car SIV-2 με υβριδική τεχνολογία & turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λτ.

-Η σύγχρονη γκάμα της SsangYong μεγαλώνει με το νέο XLV, που ανήκει στην κατηγορία των premium C-Segment Crossovers και προσφέρει κορυφαίες χωροταξικές δυνατότητες.

-Το concept car SIV-2 έχει σύστημα κίνησης mild hybrid και δείχνει το δρόμο για ένα μελλοντικό premium crossover μεσαίου μεγέθους, με πολυδιάστατο χαρακτήρα.

H SsangYong, η παλαιότερη και premium κορεάτικη φίρμα, ανοίγει το 2ο μεγαλύτερο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της, μετά το λανσάρισμα του εκρηκτικού νέου TIVOLI, με το παγκόσμιο λανσάρισμα του νέου XLV, στην 86η Έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πόρτες της την 1η Μαρτίου 2016.

Βασισμένο στο εντυπωσιακό πρωτότυπο XLV-Air, που είχε παρουσιαστεί στην προηγούμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου και είχε αποσπάσει θετικότατα σχόλια, το νέο SsangYong XLV «ανοίγει» τη γκάμα της φίρμας προς τα πάνω.

Το νέο premium μοντέλο βασίζεται στη στιβαρή πλατφόρμα του TIVOLI, με μεταξόνιο 2,6 μέτρα, αλλά έχει ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό αμάξωμα, μήκους 4.440 χλστ. Το XLV με σχεδίαση που συνδυάζει γραμμές SUV, αλλά με το προφίλ ενός sports coupe και αεροδυναμικό τελείωμα οροφής, έχει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν καταστήσει το TIVOLI μια παγκόσμια εμπορική επιτυχία. Αλλά έχει και έναν κρυμμένο άσσο στο εσωτερικό του. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει το νούμερο ρεκόρ των 720 λίτρων, με όλες τις πλάτες των καθισμάτων στη θέση τους, χωρίς να υπάρχει κανένας συμβιβασμός στον ευρύχωρο και πολυτελή θάλαμο επιβατών.

Το νέο SsangYong XLV έχει φτιαχτεί για να καλύπτει πολλαπλούς ρόλους και ανάγκες μετακίνησης με το μέγιστο δυνατό στυλ, άνεση και πολυτέλεια. Στην Ελλάδα θα προσφέρεται με τον σύγχρονο turbo-diesel κινητήρα 1,6 λίτρου, με 115 ίππους και 300 Nm ροπής, που προσφέρει ανταγωνιστικές επιδόσεις, συνδυασμένες με χαμηλή κατανάλωση, από 4,5 λτ./100 χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτια 6 σχέσεων, χειροκίνητο ή αυτόματο – σειριακό (με 3 προγράμματα λειτουργίας). Το νέο XLV θα κυκλοφορήσει, με όλους τους συνδυασμούς κιβωτίων, ως 2κίνητο και ως 4κίνητο (Active AWD με Lock Mode), ενώ στην 4κίνητη έκδοσή του θα φέρει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο SsangYong XLV θα έρθει με εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική του έκδοση, ενώ στην Ελλάδα θα αρχίσει να διατίθεται από το Μάιο του 2016, με τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.


SIV-2 Concept Car

Ακόμα μία πολύ σημαντική παρουσία για τη SsangYong στην προσεχή Έκθεση Γενεύης είναι και το πρωτότυπο premium SUV μεσαίου μεγέθους, με τον κωδικό SIV-2 (Smart Interface Vehicle).
Το εντυπωσιακό concept car, βασίζεται στη λογική εξέλιξης της SsangYong που συνοψίζεται στις έννοιες «Robust, Specialty, Premium» (Γεροδεμένο, Εξειδικευμένο, Premium) και προωθεί την συναισθηματική επικοινωνία του οδηγού με το όχημά του. Το SIV-2 είναι σχεδιασμένο να εξελιχθεί σε ένα στρατηγικής σημασίας μοντέλο για την γκάμα της SsangYong.
To SsangYong SIV-2 αξιοποιεί μια μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild hybrid), καθώς παίρνει κίνηση από ένα καινούριο μοτέρ βενζίνης, 1,5 λίτρου με turbo και άμεσο ψεκασμό, το οποίο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 10 kW και μία συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου 500Wh. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχειών δίνει ένα υβριδικό σύστημα 48V που προσφέρει οικονομία, περιορισμένες εκπομπές CO2 και αθόρυβη λειτουργία εν στάσει και σε χαμηλές ταχύτητες.

Το οικολογικό αυτό concept car χρησιμοποιεί ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, έχει χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και μία πλατφόρμα και ανάρτηση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε μία σειρά, φιλικών προς το περιβάλλον, μορφών αυτοκίνησης, όπως υβριδικά μοντέλα (HEV), plug-in υβριδικά (PHEV) και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (EV), δείχνοντας τη δυναμική της premium κορεάτικης φίρμας.