Η SsangYong στο Silverstone Classic
March 25, 2016
Κορυφαία ασφάλεια από το TIVOLI
April 19, 2016

H SsangYong παρουσιάζει το Tivoli Diesel

Στα μέσα Ιουλίου, η SsangYong ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την παρουσία της στην κατηγορία των compact SUV με το λανσάρισμα της ισχυρής και οικονομικής diesel έκδοσης του TIVOLI, που καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Με την νέα αυτή άφιξη, στην γκάμα του μοντέλου, η εταιρεία προσδοκά να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που, ήδη, διαγράφει, στην παγκόσμια αγορά, το νέο TIVOLI.

  • Ενίσχυση της γκάμας TIVOLI με έναν ισχυρό και οικονομικό σύγχρονο diesel κινητήρα 1,6 λίτρου (115 ps)
  • Ο κινητήρας είναι βελτιστοποιημένος για να προσφέρει απόδοση και μεγάλη αυτονομία, αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητα του μοντέλου
  • Καθιστά το TIVOLI ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την υψηλή σχέση τιμής – αξίας με τη δυναμική οδική συμπεριφορά
  • Εμπλουτίζει τις επιλογές του μοντέλου, που θα κορυφωθούν με την προσθήκη 4κίνητων εκδόσεων

O κ. Johng-sik, CEO της SsangYong Motor Company δήλωσε: «Πέραν του πλήρους ανταγωνιστικού πακέτου που προσφέρει το TIVOLI, λόγω της προχωρημένης του σχεδίασης, της ασφάλειας και της υψηλής ποιότητας που προσφέρει, η νέα diesel έκδοση του μοντέλου είναι σχεδιασμένη να προσφέρει υψηλή απόδοση και οικονομία καυσίμου. Απευθύνεται σε πελάτες που απολαμβάνουν ένα δυναμικό στυλ οδήγησης, ενώ επιθυμούν να το συνδυάσουν με προσιτό κόστος απόκτησης, αλλά και σύγχρονο design».

Από τις αρχές του 2015, οπότε και παρουσιάστηκε, το νέο TIVOLI έχει ενισχύσει θεαματικά τις εγχώριες αλλά και παγκόσμιες πωλήσεις της SsangYong. Μόνο τον περασμένο Ιούνιο, η κορεάτικη φίρμα, πούλησε σχεδόν 12.500 μονάδες, εκ των οποίων οι μισές από αυτές αφορούν στο TIVOLI. Έτσι οι πωλήσεις του μοντέλου έχουν ξεπεράσει το στόχο των 5.000 μονάδων για 3 συνεχόμενους μήνες, ενώ τον Ιούνιο ξεπέρασαν και το φράγμα των 6.000 μονάδων μηνιαίως. Η SsangYong ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (από το 2005), όσον αφορά στις εγχώριες μηνιαίες πωλήσεις, μέγεθος που εκπροσωπεί μια αύξηση της τάξης του 63,3% από τα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς (2014).

Ο νέος diesel κινητήρας e-XDi160, προδιαγραφών Euro 6, έχει εξελιχθεί για 3 χρόνια, προκειμένου να προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία καυσίμου. Έχει ισχύ 115 ίππων, ροπή 300 Nm (διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ.), προσφέρει τελική πάνω από 180 χλμ./ώρα, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνάνε τα 109 γρ./χλμ. (έκδοση 2WD, 6Μ/Τ) (**), με τη βοήθεια και του συστήματος ISG (Idle Start Go). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της AISIN.

H γκάμα του μοντέλου θα εμπλουτιστεί και με τις εκδόσεις 4WD, τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel, που χρησιμοποιούν το σύστημα Smart 4WD που ελέγχει την κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, από 0-50%, ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες. Ειδικά για τις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο TIVOLI στον πίσω άξονα εξοπλίζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link), στοιχείο που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα των οδικών του χαρακτηριστικών.

Το νέο TIVOLI 1,6 diesel θα λανσαριστεί επισήμως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το νέο μοντέλο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά.